Röviden

Rajongásaim kivetülése: F1, anime, eurobeat, reklámok.

Friss topikok

Címkék

2012 (8) 2013 (1) 2014 (44) 2015 (50) 2016 (64) 2017 (55) 2018 (62) 360noscope (1) 8 ker (1) album (1) alcím (1) alonso (58) alternatív (1) anime (32) anime show (1) arizona (1) asztalos sándor út (1) auchan (1) auchan hónap (1) autópark (1) aya (1) a beat c (1) a haza nem eladó (1) bahrein (3) baja (1) batman (1) baumgartner zsolt (1) beszámoló (1) bianchi (1) blazeit420 (1) bor (1) bottas (39) bulvár (1) button (15) chetz (1) chilton (2) CiaoJules (1) cica (1) comics salón (1) cosplay (28) csúszás (1) czollner (1) dakar (1) dave rodgers (1) dél amerika (1) dioráma (1) di resta (1) domino (1) együtt 2014 (1) elemzés (1) ellen baker (1) énblog (1) ericsson (21) eurobeat (6) farkas (1) felipe is faster (1) felirat (1) ferrari (1) fesztivál (1) fhs (1) film (1) fkgp (1) forma1 (1) formula-1 (200) formula e (14) fotó (4) freight nation (1) fritharn (1) gasly (10) gery (1) giovinazzi (2) gm rally (1) graffiti (13) grosjean (27) grumpy cat (1) gta online (1) gti (1) gti racing (1) gutierrez (7) hamilton (42) hartley (6) haryanto (1) HAYA (16) heat (1) heats (1) heidfeld (1) hirdetés (4) hot import nights (1) hülkenberg (25) így készült (1) impossible girls (1) indy500 (1) indycar (1) interjú (2) internet (1) IRL (1) itthon (1) jackson (1) japán (2) játék (4) jesz (1) jetvill (1) juiced2 (1) kaland (1) kamuprogram (1) képregény (103) kifogás (1) klisé (1) kobayashi (2) kommentár (258) komx (1) konverter (1) közvágóhíd (1) kritika (5) kti (1) különdíj (103) kvyat (26) lajcsi (1) leclerc (12) lista (8) lokál (1) los minidrivers (104) lotterer (1) lucky star (1) luke skywalker (1) mad max (1) magnussen (28) magyarázkodás (2) magyarország (1) magyar posta (1) magyar utánégetés (1) maldonado (15) mashup (1) massa (25) maylander (1) melbourne (1) mém (1) meme (1) mercedes (1) merhi (4) metropol (1) MLG (1) monaco (1) mondocon (22) montázs (1) morcica (1) moreno (1) múmia (1) munkáspárt (1) näeviss (1) naka (1) napló (1) nasr (10) németek (1) new horizon (1) ocon (13) olaszország (1) összefogás (1) ősz (1) otaku szektor (2) otp (1) palik (1) palmer (10) perez (26) plakát (3) politika (1) posta (1) pozsony (2) prius (1) prost (1) raikkönen (37) rajongás (1) rajz (2) rali (1) rally (1) régicucc (1) reklám (9) reklámvarjú (8) riak (1) ricciardo (54) rosberg (21) sainz (24) seiyuu (1) sirotkin (4) sms (1) sonaera (1) soroksári út (1) sport és egészség (1) status update (1) stevens (5) stroll (12) sutil (2) szárny (1) szavazás 2014 (1) szinkron (1) szlogen (1) szlovákia (1) szocdemek (1) szocsi (2) szoftver (1) szolgálati közlemény (13) szüret (1) tard (1) teherpályaudvar (1) tél (1) terebes (1) terepverseny (1) tervezés (1) tesztszezon 2014 (1) tesztszezon 2016 (1) top10 (1) továbbisvan (1) toyota (1) tutorial (1) úmp (1) választás 2014 (6) vandoorne (10) varjú (1) vergne (4) versenyzés (1) verstappen (51) vettel (61) videó (4) világbajnok (1) viola (1) vírusirtó (1) vita (1) wavpack (1) webber (1) wehrlein (10) yozsefváros (1) zöldek pártja (1) Címkefelhő

OS coverLátom, itt vagytok még! Hogy itt is maradjatok, most kitaláltam valamit. Fel a kezeket, ki ismeri a Lucky Star című animét? Szégyen vagy sem, én még csak most kezdem el nézni... De majd itt beszámolok róla, min lepődtem meg.

Amit előzetesen tudtam: a főszereplő egy kék hajú kislány, aki fekete öves otaku. Ennek minden velejárójával. Hogy miként kezdtem el nézni, arról a lapozás után olvashattok.

Szóval. Tesóm (aki sokkal nagyobb animefogyasztó, mint én) odavan a Touhou Projectért. Ehhez rengeteg AMV is készült, például volt egy, ami Fatboy Slim "Slash Dot Dash" című számára lett megcsinálva. Konkrétan ez itt:

A szám is tök jó, az animáció is, de hogy jutunk el innen a Lucky Starhoz? Úgy, hogy szerdán megint meg akartam ezt nézni, de a szám címének a beírása után egy másik AMV volt látható ezzel a háttérzenével. Ez:

Tudni kell rólam, hogy eléggé odavagyok az Initial D-ért (majd egyszer arról is írok), és ahogy feltűnt a pohárban hullámzó víz (az említett sorozat egyik ikonikus eleme), már tudtam, hogy ezt az animét meg kell nézni. Már csak ezért a betétért is. Innentől jön a frissülős rész.

Január 22.

Eddig két részen vagyok túl, még a szereplők nevét se jegyeztem meg, de pár dolgot már feljegyeztem. 4 fő karakter látható eddig: az otaku (kék hajú), az okos és szerény (rózsaszín), és a lila hajú testvérpár, akik közül az egyik keményen hajt a jó jegyekért, míg a húga nem valami okos.

"A férfiak szeretik a jó csajokat és a fúrókat" (Tengen Toppa Gurren Lagann utalás, höhö) Na meg a Street Fighter is ott volt a szeren.

Január 23. A negyedik rész után.

Nem értem én ezt az idol dolgot. Itt a részek végén látható Lucky Channel blokkra gondolok, egy kiégőfélben lévő lolival és a főszereplők egyik osztálytársával. Előbbi az érdekesebb: szerepe szerint már-már bántóan cuki, viszont ha kizökkentik a szerepéből, azért már elég komolyan mérges tud lenni. Élő adásban is.

Alap: az az igazi, ha a szülői háttér is megvan a hobbihoz. Főhősünknél (akinek még mindig nem jegyeztem meg a nevét) márpedig megvan... És az is ismerős számomra - talán mások számára is -, hogy amikor tanulni kéne, akkor hirtelen ellenállhatatlan inger jelentkezik a takarításra.

És egyébként: hoppá, csak nem Souske Sagara (Full Metal Panic!) macijelmezét láttam plüssfiguraként a negyedik részben?

Január 24. A hatodik rész után.

Miért ne játssz online játékot a saját osztályfőnököddel: ha nyár közepi szünet van (Arany Hét), akkor is felveti, hogy haladsz-e a házijaiddal. És persze, hogy amikor tanulás közben kikapcsolódásként játszol egy kicsit (csak egy fél órát), akkor botlasz valami iszonyú ritka cuccba, amit muszáj kipróbálnod / megmutatnod mindenkinek. Így pedig máris elmúlik az inger a tanulás folytatására...

És végre! Végre eljutottam a D-blokkig! A hatodik rész elejéig kellett várni rá, de teljesen megérte. Méltó paródia lett, emelem sapkám. Mert mit tesz az ember, ha elzúg mellette egy sárga RX-7, óriási szárnnyal? Persze, a nyomába ered és megpróbálja visszaelőzni! Még akkor is, ha a rendelkezésre álló eszköz egy Subaru Vivio RX-R (660 köbcenti, 4 henger, 16 szelep, 64 lóerő - több nem lehetett gyárilag, mert akkor kiesik az autó a kei-kategória adókedvezményeiből). Ja, és a hátsó ülésen egy teljesen meglepett ikerpár, a volánnál pedig egy közlekedési rendőr (a főhősnő unokanővére, Yui). Pohárban hullámzó víz: megvan. Szúrós, elszánt tekintet: megvan. Szalagkorlát mellett ámuló fickók: megvan. És a zene is jó választás volt (m.o.v.e - Gravity). Teljesen eszement paródia, és csak egy percig tartott, de végig bizsergett közben a kezem.

Ja, amúgy a negyedik résztől kezdve csak angolul van fent a sorozat Indavideón, csak szólok. Szerencsére az anime nyelvezete nem túl nehéz, jól lehet követni.

Január 26., reggel: a szünnap magyarázata

Na igen, kimaradt, bocs. Rajzoltam, meg elindult az Aldnoah.Zero új évada, azt néztem meg.

De legalább valamennyire leülepedett a zavar bennem a nevekkel kapcsolatban: az ikerpár Kagami és Tsukasa, a rózsaszín hajú szerénység pedig Miyuki. Majd megjegyzem a főhősnő nevét is.

Január 27. A nyolcadik rész után.

Hja, ha egy új beszédstílust veszel fel, akkor mindenki bolondnak fog nézni, és lesz, akit irritálni fog. De ha valakinek alapból olyan stílje van, amit felvettél, akkor a vele való társalgás elképesztő élményt fog okozni. (Vagy valami hasonló). Tsukasa és a mobil, hát...a kezdők szinte mindig bénák, az animékben meg még inkább!

Ééés, ami egyetlen iskolás animéből sem maradhat ki: az őszi sportfesztivál! Kagami demonstrálja az akarat diadalát, csak túlzásba esik, a főhősnő (talán Kogawa? Majd este megjegyzem) megint villant egy leggyorsabb kört, Miyuki pedig a sírból hozzá vissza a váltófutást a csapatnak. Aha, a Gravity futóverseny közben is állatul szól!

Január 31. A tizedik rész után.

Igen, eléggé elcsúsztam. Rajzolás, meló, egyéb dolgok... Na de végre megjegyeztem mind a 4 fő karakter nevét: Konata, Tsukasa, Kagami, Miyuki. Nekem Miyuki a kedvencem. Okos, barátságos, kicsit félénk, de mindent megtesz. És még nagyon szép is.

Állat volt az oldszkúl animés stílusú csoportos támadás a boltban! Amikor a Legendás Lány, aki a város két animés boltjába is betér, úgyhogy mindenből két példánya van, betér az egyik helyre, akkor bizony a legjobb kiszolgálást kapja! Ja, meg annyira ismerős, amikor belefeledkezel valamibe. (Miyuki és a könyv...)

A Lucky Channel továbbra is Kogami Akirával és Shiraishi Minoruvel jelentkezik, azonban utóbbi (aki elvileg Akira-sama alattvalója a szerepe alapján) fellázadt és egy lelkesítő történetet mesélt el a tsundere fogalomról. Jó volt, na.

Amúgy a tizedik résztől visszatértem a magyar felirathoz, a Saten csapat csinálja a feliratot.

Február 3. A tizenkettedik rész után.

Azt hiszem, többet ilyet nem fogok csinálni... Már csak két rész van hátra, de két nappal később írok róla, mint ahogy megnéztem. Na, mindegy, a 12. részben még egy eddig hiányzó oldala jön egy otaku életének: a vásár! Konkrétan a legendás tokiói Comiket, a képregényrajongók legnagyobb japán összejövetele. A képek alapján hasonló várakozás előzte meg a bulit, mint a legutóbbi Animekarácsonyt (súlyos tömegek). És egy olyan rajongónak, akinek majdnem mindegy anyagilag - igaz, a cél érdekében a Kagami-Tsukasa párost is bevette a buliba Konata -, haditerve is van a képben maradásra. Megint voltak oldszkúl fickók, sőt, most a főnökük is feltűnt!

Ja, és a 11. rész Lucky Channel blokkjában Akira a tőle megszokott csillogó szemekkel mesélte, hogy benne lesz a következő részben. Aztán lebetegedett... Szóval a Comiketen nem láthattuk, csak egy reklámtáblát róla, amit egy kissrác meg is hajlított... Van ez így.

Folytatjuk!

Címkék: anime napló kommentár lucky star otaku szektor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://waryou1afun.blog.hu/api/trackback/id/tr457099447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása