Röviden

Rajongásaim kivetülése: F1, anime, eurobeat, reklámok.

Friss topikok

Címkék

2012 (8) 2013 (1) 2014 (44) 2015 (50) 2016 (64) 2017 (55) 2018 (62) 360noscope (1) 8 ker (1) album (1) alcím (1) alonso (58) alternatív (1) anime (32) anime show (1) arizona (1) asztalos sándor út (1) auchan (1) auchan hónap (1) autópark (1) aya (1) a beat c (1) a haza nem eladó (1) bahrein (3) baja (1) batman (1) baumgartner zsolt (1) beszámoló (1) bianchi (1) blazeit420 (1) bor (1) bottas (39) bulvár (1) button (15) chetz (1) chilton (2) CiaoJules (1) cica (1) comics salón (1) cosplay (28) csúszás (1) czollner (1) dakar (1) dave rodgers (1) dél amerika (1) dioráma (1) di resta (1) domino (1) együtt 2014 (1) elemzés (1) ellen baker (1) énblog (1) ericsson (21) eurobeat (6) farkas (1) felipe is faster (1) felirat (1) ferrari (1) fesztivál (1) fhs (1) film (1) fkgp (1) forma1 (1) formula-1 (200) formula e (14) fotó (4) freight nation (1) fritharn (1) gasly (10) gery (1) giovinazzi (2) gm rally (1) graffiti (13) grosjean (27) grumpy cat (1) gta online (1) gti (1) gti racing (1) gutierrez (7) hamilton (42) hartley (6) haryanto (1) HAYA (16) heat (1) heats (1) heidfeld (1) hirdetés (4) hot import nights (1) hülkenberg (25) így készült (1) impossible girls (1) indy500 (1) indycar (1) interjú (2) internet (1) IRL (1) itthon (1) jackson (1) japán (2) játék (4) jesz (1) jetvill (1) juiced2 (1) kaland (1) kamuprogram (1) képregény (103) kifogás (1) klisé (1) kobayashi (2) kommentár (258) komx (1) konverter (1) közvágóhíd (1) kritika (5) kti (1) különdíj (103) kvyat (26) lajcsi (1) leclerc (12) lista (8) lokál (1) los minidrivers (104) lotterer (1) lucky star (1) luke skywalker (1) mad max (1) magnussen (28) magyarázkodás (2) magyarország (1) magyar posta (1) magyar utánégetés (1) maldonado (15) mashup (1) massa (25) maylander (1) melbourne (1) mém (1) meme (1) mercedes (1) merhi (4) metropol (1) MLG (1) monaco (1) mondocon (22) montázs (1) morcica (1) moreno (1) múmia (1) munkáspárt (1) näeviss (1) naka (1) napló (1) nasr (10) németek (1) new horizon (1) ocon (13) olaszország (1) összefogás (1) ősz (1) otaku szektor (2) otp (1) palik (1) palmer (10) perez (26) plakát (3) politika (1) posta (1) pozsony (2) prius (1) prost (1) raikkönen (37) rajongás (1) rajz (2) rali (1) rally (1) régicucc (1) reklám (9) reklámvarjú (8) riak (1) ricciardo (54) rosberg (21) sainz (24) seiyuu (1) sirotkin (4) sms (1) sonaera (1) soroksári út (1) sport és egészség (1) status update (1) stevens (5) stroll (12) sutil (2) szárny (1) szavazás 2014 (1) szinkron (1) szlogen (1) szlovákia (1) szocdemek (1) szocsi (2) szoftver (1) szolgálati közlemény (13) szüret (1) tard (1) teherpályaudvar (1) tél (1) terebes (1) terepverseny (1) tervezés (1) tesztszezon 2014 (1) tesztszezon 2016 (1) top10 (1) továbbisvan (1) toyota (1) tutorial (1) úmp (1) választás 2014 (6) vandoorne (10) varjú (1) vergne (4) versenyzés (1) verstappen (51) vettel (61) videó (4) világbajnok (1) viola (1) vírusirtó (1) vita (1) wavpack (1) webber (1) wehrlein (10) yozsefváros (1) zöldek pártja (1) Címkefelhő

AS coverFigyelem! A következő poszt tartalmának használatáért, valamint az ebből fakadó esetleges tettlegesség következményeiért nem vállaljuk a felelősséget! Kizárólag a szórakoztatás a cél (illetve a szájkarate a kommentekben). Jó szórakozást!

Azt hiszem, Just Milo átvette Aaron Magulick szerepét a GoBoianónál: most már előbbi szerző hoz király listákat, amiket jó lefordítani. Ez is tőle van, és bizony vitaindító... Kezdjük!

#1: A Sword Art Online az évtized legjobb animéje.

Vagy fordítva, a Log Horizon szívás. Mindegy is, a "legjobb" jelző egy ilyen esetben mindig szubjektív, ezért ha valaki ilyet mond, az a bekiabálót minősíti.

Nekem egyébként ebből a "videojátékba kerültünk valahogy és próbálunk jól mozogni" zsánerből a KonoSuba tetszik leginkább.

#2: Ash megérdemelné, hogy nyerjen egy Pokémon Bajnokságot.

Frankón? Még egyet se nyert? Talán túl fiatal hozzá, vagy mi?

#3: A Neon Genesis Evangelion a legrosszabb dolog, ami a mecha animékkel történhetett.

Forrás: Ivansahn (DeviantArt)

Hirtelen halál! Az EVA egy köztiszteletben álló anime, sokan szentként tisztelik. De lehet, hogy ez is csak olyan, mint Miyazaki-san legendás félmondata ("Anime was a mistake"), amit sokan idéznek, de kevesen ismerik a kontextusát. Ha már itt vagyok, elmesélem azt is. Egy interjúban a nagy Miyazaki Hayao arra panaszkodott, hogy az animékben látható emberek fizimiskája és mozdulatai egyre inkább eltávolodnak az igazi emberekéitől. Abban látta a hibát, hogy a mai rajzolók már nem az utcán vagy fotókon tanulmányozzák, minek hogyan kéne kinéznie, hanem más animék karaktereit veszik alapul. Na, erre vonatkozólag mondta, hogy "az anime egy hiba volt". Menjünk tovább!

#4: Az eredeti Full Metal Alchemist jobb volt, mint a Brotherhood.

Nem foglalnék állást benne, mert nem nagyon láttam. De ahogy hallom, a "B-oldal" sokkal több embernek tetszett.

#5: A Madoka Magica nem leépülős anime.

Na, ezt meg még annyira se láttam, mint az FMA-t, valahogy nem vonz a téma. Az alapszituációt viszont ismerem: folyamatosan küzdened kell, hogy ne pusztuljon el a fogva tartott lelked. Kitűnő környezet ahhoz, hogy a háborús gépezet tökéletes fogaskereke és végső soron idegroncs legyél. Ez pedig leépülés a javából.

#6: Mattnek Sora mellett kellett volna végeznie.

Meg se próbálom kitalálni, a cikkben semmi fogódzó nem volt hozzá. Csak egy kép, ami alapján elvileg a Digimonról van szó.

#7: Az RWBY egy fantasztikus anime, a Legend of Korrával együtt.

Nos, ezek csak a japánoknak animék, mert ők minden animációs sorozatot így hívnak. Az Avatar - Az utolsó léghajlító, amiből a Korra legendája ágazik ki, egy amerikai rajzfilm, az RWBY pedig egy szintén amerikai motion-capture animációs sorozat. (Utóbbiból egyébként másfél hónap múlva érkezik a negyedik évad!)

#8: Akkortól rossz a Yu Yu Hakusho, amikor átváltozott harcos animévé.

Forrás: Dranzer-Darling (DeviantArt)

Nem tudom, nekem semmi bajom nem volt vele. Szerettem azt is.

#9: A Madhouse egy semmi a Kyoto Animation-höz képest.

Na jó, de a KyoAni az animevilág Midász királya!

#10: Az Anohana csak arra volt jó, hogy Anaru bekerülhessen a hentai kultúrába.

Nos, ezt minden szinten visszautasítom! Ritkán küzdök a könnyeimmel egy anime végén, de Menma kalandjának utolsó jelenetei nagyon-nagyon meghatóak. Egy csodálatos anime, amiben rengeteg szép dolog van, kezdve a szétszóródott közösség újraformálásával.

Anaru pedig csak egy kifelé nagyvilági, befelé viszont szenvedő lány. Tsuruko sokkal jobban tetszett.

#11: A No Game No Life csak 12 résznyi olcsó időhúzás és Gary Stu-zás.

Mindenkinek, aki nem tudja, mi az a Gary Stu, álljon itt az Urban Dictionary vonatkozó szócikke: "Férfitípus az animékben és mangákban. Úgy lehetne leírni, mint egy abszolút erőfölényben lévő férfi karakter, aki minden ellenfelet játszi könnyedséggel győz le, emellett minden szinten tökéletes. Általában háreme is van. Sok rajongó gyűlöli ezt a bélyeget, mivel egyrészt bele se akar gondolni a Gary Stu-zó, hogy miért is olyan jó az a bizonyos karakter, másrészt minden olyan szituációból kilopja az izgalmat, amikor a hős közel kerül a halálhoz. Jó példa erre Kirito a SAO-ból."

#12: Az idol anime a moe kórság utolsó stádiuma.

Szóval, ezek szerint például a Love Live! egy utolsó állomás? Hm, itt valaki nagyon komolyan veszi magát, és azt hiszi, hogy a néző csak és kizárólag a lányok miatt nézi. Nem a koreográfiák, a művészi érték, vagy éppen a zenék miatt. Hm...

#13: A Shingeki no Kyojin legjobb részei a yaoi párosítások.

És ehhez kapcsolódóan:

#14: Viszont az Eren x Levi páros borzasztó.

Mindenki tudja, hogy Erennek Armin mellett lenne jó helye... Viccet félretéve, a ship minden esetben durván vitaindító. Azonos neműek között létrehozva pedig pláne: egyrészt, mert fuj, másrészt, mert fuj*, harmadrészt pedig valahol mégis kell hozzá egy beteg elme, aki bedobta a köztudatba az ilyeneket.

* És nem vagyok homofób, legalábbis próbálok küzdeni ezen közhangulat magamban élő szelete ellen. Ahogy a Rózsaszín Pittbull mondta egyik száma elején: "Hallod? Engem nem zavar, ha valaki b*zi, csak ne az én végbelemre pályázzon. Érted?!"

#15: A Bakemonogatari nem más, mint gyengén rejtegetett fanservice.

Forrás: kai-shii (DeviantArt)

Mintha nem is lenne benne semmi más...

#16: A szinkronos animéket egyszerűbb nézni.

Vagy legalábbis kényelmesebb, mert ugye ki bírja egyszerre nézni az eseményeket és olvasni a feliratot? Nos, mindenki, aki inkább eredeti szinkronnal nézné! Tudjuk - mi itt Magyarországon pedig főleg -, hogy a Japánon kívül készült szinkron ritkán sikerül tökéletesen. Jobb a békesség...és az eredeti seiyuuk hangja!

#17: A One Piece a big shounen animék legalja.

Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

#18: A Dragon Ball GT jobb, mint a Super.

Aki nézte a GT-t az Animaxon, és tetszett neki, majd látta a Supert is, írja már meg, hogy valóban rossz-e ez a megállapítás, és miért.

#19: "I love Emilia."

Forrás: Rumi-Kuu (DeviantArt)

Jé, csak nem az új überhype animéről, a Re:Zeróról van szó? Hagyjatok vele lógva, ezt se nézem meg. Ahogy az SnK-t se, meg a TG-t se. Minek nézzem meg, ha mindenki más már látta és minden poént lelőtt róla a neten?

Én meg akkor már inkább Remiliát szeretem. Elnézést, ez nem volt szép, szóval Remilia Scarlet kisasszonyt. (Nyugi, legal loli, hiszen egy sok száz éves vámpír.)

Forrás: xephonia (DeviantArt)

Címkék: anime kommentár 2016

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://waryou1afun.blog.hu/api/trackback/id/tr4411693367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása