Röviden

Rajongásaim kivetülése: F1, anime, eurobeat, reklámok.

Friss topikok

Címkék

2012 (8) 2013 (1) 2014 (44) 2015 (50) 2016 (64) 2017 (55) 2018 (45) 360noscope (1) 8 ker (1) album (1) alcím (1) alonso (51) alternatív (1) anime (32) anime show (1) arizona (1) asztalos sándor út (1) auchan (1) auchan hónap (1) autópark (1) a beat c (1) a haza nem eladó (1) bahrein (3) baja (1) batman (1) baumgartner zsolt (1) beszámoló (1) bianchi (1) blazeit420 (1) bor (1) bottas (32) bulvár (1) button (15) chetz (1) chilton (2) CiaoJules (1) cica (1) comics salón (1) cosplay (25) csúszás (1) czollner (1) dakar (1) dave rodgers (1) dél amerika (1) dioráma (1) di resta (1) domino (1) együtt 2014 (1) elemzés (1) ellen baker (1) ericsson (17) eurobeat (6) farkas (1) felipe is faster (1) felirat (1) ferrari (1) fesztivál (1) fhs (1) film (1) fkgp (1) forma1 (1) formula-1 (186) formula e (14) fotó (4) freight nation (1) fritharn (1) gasly (8) gery (1) giovinazzi (2) gm rally (1) graffiti (13) grosjean (24) grumpy cat (1) gta online (1) gti (1) gti racing (1) gutierrez (7) hamilton (37) hartley (3) haryanto (1) HAYA (15) heat (1) heats (1) heidfeld (1) hirdetés (4) hot import nights (1) hülkenberg (20) így készült (1) impossible girls (1) indy500 (1) indycar (1) interjú (2) internet (1) IRL (1) itthon (1) jackson (1) japán (2) játék (4) jesz (1) jetvill (1) juiced2 (1) kaland (1) kamuprogram (1) képregény (100) kifogás (1) klisé (1) kobayashi (2) kommentár (241) komx (1) konverter (1) közvágóhíd (1) kritika (5) kti (1) különdíj (91) kvyat (26) lajcsi (1) leclerc (6) lista (8) lokál (1) los minidrivers (101) lotterer (1) lucky star (1) luke skywalker (1) mad max (1) magnussen (24) magyarázkodás (2) magyarország (1) magyar posta (1) magyar utánégetés (1) maldonado (15) mashup (1) massa (25) maylander (1) melbourne (1) mém (1) meme (1) mercedes (1) merhi (4) metropol (1) MLG (1) monaco (1) mondocon (19) montázs (1) morcica (1) moreno (1) múmia (1) munkáspárt (1) näeviss (1) naka (1) napló (1) nasr (10) németek (1) new horizon (1) ocon (10) olaszország (1) összefogás (1) ősz (1) otaku szektor (2) otp (1) palik (1) palmer (10) perez (22) plakát (3) politika (1) posta (1) pozsony (2) prius (1) prost (1) raikkönen (32) rajongás (1) rajz (2) rali (1) rally (1) régicucc (1) reklám (9) reklámvarjú (8) riak (1) ricciardo (46) rosberg (21) sainz (23) seiyuu (1) sirotkin (2) sms (1) sonaera (1) soroksári út (1) sport és egészség (1) status update (1) stevens (5) stroll (11) sutil (2) szárny (1) szavazás 2014 (1) szinkron (1) szlogen (1) szlovákia (1) szocdemek (1) szocsi (2) szoftver (1) szolgálati közlemény (12) szüret (1) tard (1) teherpályaudvar (1) tél (1) terebes (1) terepverseny (1) tervezés (1) tesztszezon 2014 (1) tesztszezon 2016 (1) top10 (1) továbbisvan (1) toyota (1) tutorial (1) úmp (1) választás 2014 (6) vandoorne (9) varjú (1) vergne (4) versenyzés (1) verstappen (42) vettel (52) videó (4) világbajnok (1) viola (1) vírusirtó (1) vita (1) wavpack (1) webber (1) wehrlein (10) yozsefváros (1) zöldek pártja (1) Címkefelhő

MDHun5years

Örvendjünk, feleim, Adaco újra alkot! Két futam kihagyása után újra örülhetünk a MiniDrivers képsoroknak, amit én továbbra is serényen fordítok.

Ez a brit futam nagyon élvezetes volt - legalábbis a biztonsági autós fázisok után -, de itt látszott eddig a legjobban, hogy a középmezőny mennyire le van maradva. Az élen a Mercedes és a Ferrari püföli egymást, lőtávolban ott figyel a Red Bull, és egy fél emberöltővel később következik a többi csapat ádáz és kiszámíthatatlan küzdelme. Mindenhol más csapat jó, más hibázik, más csinál valami fergetegeset, és ez az egész iszonyú élvezetes. Csak a kettéosztottság zavaró, hogy egy középcsapat csak akkor lesz képes idén dobogós helyre, ha olyan káosz lesz, mint Bakuban.

Címkék: képregény kommentár 2018 formula-1 los minidrivers

Szólj hozzá!

(kép forrása: formula1.com)

Ez a "verseny végi sprintfutam" formátum nagyon jól áll a jelenlegi élmezőnynek. Vagy lehet, hogy csak a mostani események mondatják ezt velem? Így vagy úgy, fergeteges utolsó pár kört láthattunk, ami rá is fért az addig lassan csordogáló futamra.

És mindehhez csak pár látványos kiesés kellett...

Ahogy A Mellékelt Ábra Mutatja különdíj: Marcus Ericsson
Sok Hűhó Semmiért különdíj: Pierre Gasly
Nem Úgy Van Az különdíj: Max Verstappen
Egy Dobásból Kimaradsz különdíj: Kimi Räikkönen
Ugye Veszitek különdíj: Lance Stroll
A Silverstone-i Átok Legújabb Áldozata különdíj: Charles Leclerc
Primadonna különdíj: Lewis Hamilton
Hosszan (A) Keményen különdíj: Nico Hülkenberg
+1: Räikkönen Elől Elmenekülhetsz De Előlem Nem különdíj: Martin Brundle

Hétvégén MondoCon, és én úgy állok a cosplayemmel, hogy...na, majd talán pénteken elmesélem. Addig pedig kaptok egy új MiniDrivers epizódot is, mert Adaco is back in town!

Címkék: hamilton raikkönen ericsson kommentár verstappen különdíj 2018 hülkenberg formula-1 stroll gasly leclerc

Szólj hozzá!

Mekkora kép már, nem? (forrás: formula1.com)

Most gondoltam végig, hogy igazából nem is volt sok kieső ezen a versenyen, csak dramaturgiailag alakultak a dolgok tökéletesen. Élmenők hullottak minden előjel nélkül, a gumik mentek szét, igazán megragadta a figyelmet ez a 71 villámgyors kör. A végén pedig sok mindenki örülhetett.

Megérte Maradni különdíj: Fernando Alonso
Ez Így Tök Jó De Egy Győzelem Se Esne Olyan Rosszul különdíj: Kimi Räikkönen
Nagyobb A Füstje Mint A Lángja De Csak Egy Kicsivel különdíj: Nico Hülkenberg
Ha Már Ennyien Kijöttek Miattam különdíj: Max Verstappen
Végre Valahára különdíj: Romain Grosjean
Viszlát Pontszerző Zóna különdíj: Pierre Gasly
Ha A Csajod Is Feláll A TV Elől Ott Nagy A Baj különdíj: Valtteri Bottas
Megjön A Kedve Ha Vár A Keddre különdíj: Marcus Ericsson
+1: Totál Dráma különdíj: Mercedes-AMG. Előbb a taktikai baki Hamiltonnal, aztán a gumik, aztán meg mindkét pilóta kiesik jó helyről... Van ilyen, persze, csak nem igazán ezt szoktuk meg a domináns gárdától.

Következő megálló: Silverstone, most hétvégén! Lehet, hogy akkor lesz legközelebb poszt, mert úgy fest, most sem lesz MiniDrivers.

Címkék: alonso raikkönen ericsson kommentár verstappen különdíj 2018 grosjean hülkenberg formula-1 bottas gasly

Szólj hozzá!

MDHun5years

Nem értem, mi történt, de a Francia Nagydíjról nem készültek képsorok! Úgyhogy most csak a megkésett kanadai felvételeket tudom hozni nektek. A kellemetlenségért elnézést kérek, tényleg nem tudom, mi van.

Címkék: képregény kommentár 2018 formula-1 los minidrivers

Szólj hozzá!

(kép forrása: formula1.com)

Amióta elkezdtem ezt a szériát (2009), nem volt még F1-es futam Franciaországban, ez az első, amit így fogok kommentálni. Furcsa érzés, mégiscsak egy olyan országról beszélünk, amelynek népe és ipara rengeteget tett a motorsportért. Nem egy olyan nyersanyagokban gazdag, de sportértelemben szerény országocska, mint mondjuk Azerbajdzsán.

Viszont utóbbi ország pályáján valahogy sokkal jobb verseny kerekedett idén, mint Le Castellet-ben. Ez a Paul Ricard pálya végtelen lehetőségeket ad tesztelésre, és biztos vagyok benne, hogy egy sokkal technikásabb vonalvezetést is simán össze lehetne hozni itt, ez viszont így katasztrófa volt. Tempó volt, előzések voltak, de az egész olyan sterilnek tűnt.

Az Erő Utat Talál Magának különdíj: Sebastian Vettel
Légyszi Segítsetek Mi Történt Mögöttem különdíj: Lewis Hamilton
Kínos Őszinteség különdíj: Fernando Alonso
Pünkösdi Királyság különdíj: Carlos Sainz
Cél Elérve különdíj: Kimi Räikkönen
Dupla Blama Otthon különdíj: Pierre Gasly (Mivel nem csak hogy mást is kiejtett a versenyből, hanem pont egy honfitársát, Ocont...)
Az Egyetlen (Majdnem) Hazai Pont különdíj: Charles Leclerc
A Csönd Jóbarát különdíj: Max Verstappen
+1: Guruló Doboz Formáció á la NfS:MW különdíj: Mercedes-AMG

Hétvégén újra futam, ezúttal Ausztriából. Gyors lesz, szóval pislogni nem illik!

Címkék: hamilton alonso vettel raikkönen kommentár verstappen sainz különdíj 2018 formula-1 gasly leclerc

Szólj hozzá!

Tudom, még mindig várjátok a Kanadai Nagydíj képsorait. Nos, a helyzet az, hogy az elmúlt másfél-két hét egy jelentős merevlemez-probléma elhárításával telt, emiatt várat magára a poszt.

Nos, örömmel jelentem, hogy elhárult a probléma, holnap jönnek a Francia Nagydíj különdíjai, és valamikor csütörtök magasságában egy összevont posztban ennek és az előző nagydíjnak a MiniDrivers megfelelője.

Köszönöm a figyelmet.

Címkék: szolgálati közlemény kommentár 2018

Szólj hozzá!

(kép forrása: formula1.com)

Furcsa volt ez a verseny. Egyáltalán nem az a pezsgő, élettel teli, akciódús és drámától sem mentes 305 km volt most lefutva, mint általában Montrealban. Ehelyett jött az apátia, a reménykedő meredés az időkülönbségekre és a fotelkarfák kitámasztása a belső kamerás felvételeknél, hogy "érd már utol, te szerencsétlen". Elképesztőek ezek az autók, egyik pálya nagyon fekszik nekik, a másikban meg közel se tudnak menni egymáshoz.

Hoppá Vigyáztam különdíj: Lance Stroll
Amikor A Fű Épphogy Éberré Tesz különdíj: Valtteri Bottas
Kis Cseles különdíj: Carlos Sainz
Többet Ésszel De Azért Az Erő Is Fontos különdíj: Daniel Ricciardo
No Power különdíj: Fernando Alonso
Külön Kategória különdíj: Sebastian Vettel
Újabb Léc A Lépcsőre különdíj: Charles Leclerc
Pályára Visszacsúszni Csak Így különdíj: Sergio Perez
+1: Nincs Itt Semmi Látnivaló Inkább Menjünk Haza különdíj: a szőkített csibefalat, aki egy körrel hamarabb leintette a futamot

Ha jövő héten a Francia Nagydíj rácáfol a feltételezésemre, miszerint egy álmosító futam lesz egy dögunalmas pályán, ami "sima, mint egy pergődob", akkor azt mindenképp ki fogom emelni.

Címkék: perez alonso vettel kommentár sainz különdíj 2018 ricciardo formula-1 stroll bottas leclerc

Szólj hozzá!

Kicsit összejöttek a dolgok... Esti futam (legalábbis mifelénk), holnap pedig nem lesz időm reggel kitenni a különdíjakat, szóval a lényeg:

F1 Kanadai Nagydíj különdíjak hétfőn este!

Köszönöm a figyelmet.

Címkék: szolgálati közlemény különdíj 2018 formula-1

Szólj hozzá!

Valamit ígértem, ugyebár.

Aki követi a MiniDriverst a YouTube-on is, az észrevehette már, hogy viszonylag gyakran elsül mostanában egy-két Pokémon poén. Sok ilyet láttam már, de ilyen nagy még talán sose volt: Adaco konkrétan átírta a Rakéta-csapat indulóját! Jessie szerepében Sebastian Vettel, James szerepében Lewis Hamilton, Meow szerepében LH kutyája, Roscoe, a becserkészett áldozat pedig Daniel Ricciardo.

Még mindig fejből megy az eredeti szöveg - ja, én is abba a generációba tartoztam, akinek ez a hétvégi reggeli szerves részét képezte -, úgyhogy igyekeztem hű maradni hozzá, de nem sokat módosítani a videóban látható szövegen sem. Az eredmény alant. Jó mulatást! (A videóban az eredeti 2:00-tól.)

(V) Készülj a harcra!
(H) ...és vele a kudarcra!
(V) Megmentjük a Liberty Mediát az unalmas futamoktól!
(H) Előzéseink miatt csápol majd minden ember!
(V) Letörjük Ricciardo bajnoki reményeit!
(H) Előnyünk határa a kék ég!
(V) Sebastian!
(H) Lewis!
(V) A Bajnoki Esélyesek fénysebességgel csapnak le a pozícióra!
(H) Add meg magad most rögtön, vagy készülj a biztos halálra!
(Roscoe) Úgy bizony, szavamra! Vau!

Hétvégén Kanadai Nagydíj!

Címkék: videó hamilton vettel kommentár 2018 ricciardo formula-1 los minidrivers

Szólj hozzá!

MDHun5years

Túl vagyunk az idei Formula-1-es szezon legszűkebb pályán rendezett, legpatinásabb és - remélhetőleg - legunalmasabb versenyén. Monaco most nem kápráztatott el minket, volt néhány esemény, de ahhoz nagyon ébren kellett lenni végig. De azért 3+5 képkockára ez most is elég volt...

Címkék: képregény kommentár 2018 formula-1 los minidrivers

Szólj hozzá!